Парцијални масажи

Парцијални масажи

Рефлексологија на стапала

Кинеска   метода   за   масирање   на стапала  со  притискање  преку  која се  ослободува  позитивна  енергија. Ова  ослободување  доаѓа  од  самиот допир на терапевтот кој овозможува хармонија  со  телото,  како  рецептор на таа енергија.

Резултатот     од     овој     третман     е поттикнување       на       циркулација од   темето   до   прстите   на   нозете и    поврзување    со    целото    тело, рамнотежа  помеѓу  телото  и  умот  и подобрен имунитет.

Времетраење на третманот: 30 минути.

 

Парцијални масажи


Stretching (истегнување)

Stretching  е техника на истегнување на мускулите, која произлегла од јогата, а се базира на задржување во одредена положба.
Stretching (истегнување) е доста ефикасно средство за  телесна и душевна релаксација.

 

Времетраење на третманот: 15-20 минути.

 

Парцијални масажи


Масажа на грб

Времетраење на третманот: 30 минути.

 

Парцијални масажи


Спа масажа на глава

Спа   масажа   на   главата   е   еден   од третманите    со    кој    се    гарантира ослободување      на      стресот      од секојдневието    и    кој    овозможува вистинско  ослободување  на  напнатоста   во   вратот   и   мускулите   на рамењата.

Времетраење на третманот: 30 минути.

 

Парцијални масажи


Шиатцу Масажа

Азиска     уметност     на     масирање со    притискање    со    прстите    како комбинација  на  притисок  со  палец, дланка     и     помало     истегнување без     употреба     на     масло.

Оваа традиционална     јапонска     техника на  лекување  со  притисок  со  рацете е     добра     за     ослободување     на тензијата во мускулите, за зголемена циркулација    и    раздвижување    на лимфниот систем.

Времетраење на третманот: 1 час.

 

Парцијални масажи


Масажа со паричка

Оваа  масажа  е  за  ревитализација  и помага при настинки.

Времетраење на третманот: 10-15 минути.

 

Парцијални масажи


Ратус

Ова е специјален третман за половиот орган    на    жената    и    со    него    се овозможува чистење, намалување на исцедокот и стимулирање на подобра контракција на мускулите во долниот дел на бедрата.

Времетраење на третманот: 10 минути.

 

Парцијални масажи


Ароматерапија восочен третман за уши

Природна    терапија    кај    која    во ушниот канал се поставува запалена, шуплива, природна свеќа и се прави нежен  притисок  околу  ушите,  што помага   да   се   стимулира   текот   на енергијата,  да  се  намалува  зуењето во ушите и да се намалат проблемите со ушите.

Времетраење на третманот: 45 минути.

 

Парцијални масажи


Спа третман на гради

Традиционален третман за природно зацврстување и подигање на градите. Производите кои се користат се:  Крема  за  гради  и Деви Сри Спа од серијата Сензуал.

Чекорите на овој третман се: чистење, пилинг, масажа и маска.

Времетраење на третманот: 45 минути.

 

Парцијални масажи


Спа третман на стомак

Традиционален третман за природно зацврстување  на  стомакот.  Производите кои се користат се: Крема за стомак и ДевиСри Спа од серијата Сензуал.

Чекорите на овој третман се: чистење, пилинг, масажа и маска.

Времетраење на третманот: 45 минути.

 

Парцијални масажи


Третман за целулит

Специјален  третман  за  намалување на лесните маснотии од кожата како оние  на  стомакот,  горниот  дел  на рацете,  бутовите  и  задникот.  Треба да  се  прави  често,  најмалку  еднаш неделно.

Производите кои се користат се:  Крема  за  зацврс тување на стомак и Деви Сри Спа од серијата Боди Контур (за обликување на   телото).

Чекорите на овој третман се: чистење, пилинг, масажа и маска.

 

Времетраење на третманот: 45 минути.

 

Парцијални масажи


Обичен  третман  за  намалување  на целулит со арома масажа

Времетраење на третманот: 30 минути.

 

Парцијални масажи