СПА ТРЕТМАНИ ЗА ТЕЛО

СПА третмани на тело

Врз  основа  на  ексклузивни  истражувања  и  развој  Ви  нудиме  прилагоден   традиционален   третман   кој се состои од третмани за убавина и капење,  давајќи  му  на  вашето  тело внатрешна и надворешна убавина.

Во Асеана Ројал Спа ви ги препорачуваме следниве спа третмани за тело:


Традиционална     (Индонезиска) спа масажа на тело

Ова     е     една     од     најстарите     и наједноставните форми на грижа за здравјето.  Во  Асеана  Ројал  Спа  се користи допирот на човековата рака преку   масажи   кои   благопријатно дејствуваат врз телото и духот. Преку овие терапевтски масажи илјадници рецептори на вашата кожа се будат и  праќаат  емоции  преку  нервниот систем.

Се   користат   ароматски   производи кои  ја  стимулираат  циркулацијата  и го освежуваат телото и духот.

Чекорите на овој третман се Ритуал, Хидрофил и туш.

Времетраење на третманот: 1 час.

Износ на услугата: 1500 ден.

СПА третмани на тело


Спа Бали масажа

Еден  од  најстарите  традиционални третмани  во  светот  кој  се  смета  за мајка  на  традиционалните  индиски и  кинески  третмани.  Овој  третман има своја филозофија, а овозможува релаксирање и враќање на енергијата истовремено на телото, умот и духот. Се   користат   ароматски   производи кои  ја  стимулираат  циркулацијата  и го освежуваат телото и духот.

Чекорите   се   Ритуал,   Хидрофил   и масажа, Туш.

Времетраење на третманот: 1 час.

Износ на услугата: 1500 ден.

СПА третмани на тело


Масажа со врели камења

Се  користат  вулкански  и  метамор- фички  камења  кои  со  своите  леко- вите  својства  ја  ослободуваат  болката  и  го  освежуваат  целото  тело преку топлината која ја испуштаат.

Се   користат   ароматски   производи кои  ја  стимулираат  циркулацијата  и го освежуваат телото и духот. Чекорите   се   Ритуал,   Хидрофил   и масажа, одмор 5-10 минути, туш.

Времетраење на третманот: 1 час 30 минути.

Износ на услугата: 1800 ден.

СПА третмани на тело


Таи Масажа

Древната   Таи   масажа   е   лековита масажа   во   која   е   вклучена   ком-бинација од техниките на притискање на   дланките   и   стискање.   Нејзина цел  е  да  ја  поттикне  работата  на меридијанот  за  енергија  и  да  обез-беди  потполно  истегнување,  а  без притоа да се користи масло.

Таи     масажата     е     совршена     за подобрување   на   циркулацијата,   за проблеми  со  мускулите  (напрегнати мускули,  замор)  и  за  поттикнување на   емоциите   за   да   се   постигне рамнотежа   помеѓу   негативната   и позитивната енергија.

Времетраење на третманот: 1 час.

Износ на услугата: 1500 ден.

СПА третмани на тело


Шиатцу Масажа

Азиска     уметност     на     масирање со    притискање    со    прстите    како комбинација  на  притисок  со  палец, дланка     и     помало     истегнување без     употреба     на     масло.

Оваа традиционална     јапонска     техника на  лекување  со  притисок  со  рацете е     добра     за     ослободување     на тензијата во мускулите, за зголемена циркулација    и    раздвижување    на лимфниот систем.

Времетраење на третманот: 1 час.

Износ на услугата: 1500 ден.

СПА третмани на тело


Масажа за смирување

Масажа    која    Ве    ослободува    од сите   стеги,   болки   и   емоционална напнатост.

Со    оваа    масажа    се    постигнува смирување   на   чувствата;   ослобо- дување,  олеснување  и  освежување. Ова   е   масажа   за   смирување.   Таа вклучува    бавни,    длабоки    зафати врз  точно  идентификувани  напнати точки на вашето тело.

Се     постигнува     ослободување     и истегнување     на     мускулите, се разбиваат  јазлите  и  згрченоста  кај мускулите   и   со   тоа   се   зголемува нивото на серотонин.

Резултатот  е  намалена  болка,  зго- лемен    капацитет    на    движење    и на   крајот,   по   ставањето   на   полу- скапоцените  камења,  рамнотежа  на вашето Qi (ки).

Со    оваа    масажа    се    постигнува моментна  релаксација  на  телото  и умот.

Времетраење на третманот: 1 час.

Износ на услугата: 1500 ден.

СПА третмани на тело


ЗИМСКА ПРОГРАМА

Аромотерапија    –    масажа    со врело масло

Ароматичното  масло  содржи  есен- ција од билки, а неговиот ароматичен ефект спречува, но и лечи болести.

Аромотерапевтската      масажа      со врело   масло   делува   стимулативно поради   употребата   на   холистички аромотерапевтски    масла,    додека аромотерапевтската      топлина      и инхалацијата за време на третманот помага    за    целосна    релаксација, подобрена     циркулација     и     дава чувство на топлина по целото тело.

Времетраење на третманот: 1 час.

Износ на услугата:1500 ден.

СПА третмани на тело

Доколку  се  платат  10  масажи  однапред, добивате 10 % попуст.

РЕЗЕРВИРАЈ