Дали знаевте што се предизвикува недостигот на сон?

На повеќето возрасни им е потребно меѓу шест и девет часови ноќен сон за да бидат во најдобра форма. Колку спиење некому е потребно најмногу зависи од генетиката, а тоа значи дека на некои им е потребно помалку спиење, додека други постојано го замолкнуваат алармот. Еден од поголемите проблеми со премалку спиење е пад на […]