Дали поседувате некоја од овие 5 особини кои се одлика на оптимистите

Да се биде оптимист не значи да се биде несвесен за реалноста, туку на тешкотиите да се гледа како на привремени препреки, но и да се прифати тоа што не може да се промени. На овој начин од својот живот го отстрануваме чувството на беспомошност, која е главна одлика на песимизмот. Дали е возможно да […]

8 мали нешта кои ќе ве направат среќни

Филозофите велат дека секое патување почнува со мал чекор. За да бидеме посреќни треба најнапред да сме благодарни и задоволни со она што го имаме и да развиеме свест дека дел од среќата зависи од нашето размислување Будете се рано На оние што рано ранат не им треба дополнително време за будење. Тие доаѓаат рано […]

Проверете кој е вашиот среќен ден !

Ако ги поврземе астрологијата и календарот, и да ги споредиме со владеењето на одредена планета во деновите од седмицата, според нашиот хороскопски знак можеме да дознаеме кој ден ни е најсреќен. Секој ден, како и секој хороскопски знак, има планета која врши најсилно влијание, па на тој начин можеме да ги распоредиме своите активности во […]

5 работи за кои среќните луѓе воопшто не размислуваат

Луѓето кои се среќни имаат различен поглед кон светот за разлика од оние кои се во потрага по среќата. Оние работи за кои среќните луѓе не се грижат, на другите им создаваат поголеми или помали грижи. Понекогаш самите несвесно си правиме препреки на патот кон сопствената среќа. Затоа, важно е да ги проучиме навиките и […]